12.05.2010

Novi terminal zračne luke „Dubrovnik“ s THYSSENKRUPP dizalima i pokretnim stepenicama

Zračna luka Dubrovnik Zračna luka DubrovnikDobre vijesti iz Hrvatske na početku sezone godišnjih odmora - premijerka, Jadranka Kosor, otvorila je zgradu B terminala zračne luke „Dubrovnik“.

U zračnoj luci Dubrovnik vladala je slavljenička atmosfera kada je premijerka, Kosor, neposredno pred početak sezone godišnjih odmora otvorila novi terminal poznatog odredišta Dubrovnik, Hrvatska. Investicija u novi terminal je realizirana kako bi se zračna luka pripremila za prihvat 2 milijuna gostiju.

 

 

Premijerka Jadranka Kosor na svečanom otvorenju Premijerka Jadranka Kosor na svečanom otvorenju Zračna luka Dubrovnik by night Zračna luka Dubrovnik by night Anschluss des Tunnels für PBB Prilazni tunel za PBB   Svečanost otvorenja Zračne luke Dubrovnik Svečanost otvorenja Zračne luke Dubrovnik

 

 

Premijerka je ovim povodom rekla: „ To je važan trenutak za sve nas, jer ovdje se radi o novim vratima za ulazak u Hrvatsku. Ponosna sam na sve što nas približava Europskoj Uniji.”. I mi možemo ponosno dodati: „Kroz najljepša vrata juga vas vode dizala ThyssenKrupp-a.” Moderni terminali A i B su renovirani pomoću novih ThyssenKrupp dizala, u terminalu C su već pripremljeni tornjevi i prilazi kao i poveznica s ostatkom zračne luke. Nakon dovršetka obnove zračne luke ona će imati 4 avio mosta, 6 dizala, 7 pokretnih stepenica i 2  vertikalne teretne platforme.  Ukupna vrijednost iznosi preko 3 milijuna Eura.


Panoramsko dizalo u Zračnoj luci Dubrovnik Panoramsko dizalo u Zračnoj luci DubrovnikPremijerka je čestitala projektantima i zahvalila se svima koji su omogućili realizaciju projekta, isto tako je izrazila sigurnost da investicija od 180 milijuna Eura predstavlja investiciju u budućnost. Riječi hvale je uputila i rukovodstvu zračne luke, osobito se zahvalila direktoru zračne luke, Roku Toliću i dugogodišnjem direktoru i sadašnjem direktoru zračne luke „Zagreb“, gospodinu Tončiju Peoviću. On je projekt vodo od početka do kraja. Kao posebna novina tu su avio trake i pri tome je zračna luka Dubrovnik prva zračna luka u Hrvatskoj koja svojim gostima omogućava „suhi prijelaz” iz zgrade do zrakoplova.

Direktor zračne luke gospodin Tolić se zahvalio svima koji su sudjelovali u rekonstrukciji i ThyssenKrupp Aufzüge kao najvažnijim dobavljačima sve transportne tehnike. Projekt je započeo 2005, s jedne strane kao projekt ThyssenKrupp Elevator-a, s druge strane s gospodom iz TK Werk Neuehausen – gospodom Beckenhold, Pfurr i Link.

povratak