Razlozi za modernizaciju

Sigurnost i odgovornost

Osigurajte usklađenost Vašeg sustava s trenutnim zakonodavstvom

Sigurnost na prvom mjestu! Zato je minimalni zahtjev uskladiti se s regulativama o sigurnosti. Ovaj zadatak zahtijeva visok stupanj stručnosti i odgovornosti.

Upoznati smo sa zahtjevima i usrećuje nas savjetovati Vas i pomoći objasniti pitanja poput ovih:

  • Koja je Vaša odgovornost kao vlasnika?
  • Koliko su sigurni Vaši sustavi dizala - čak i ako redovite provjere ne pokazuju kvarove?
  • Što možete poduzeti kako bi ispunili postojeće zahtjeve i prevenirali opasnosti?

Redovite kontrole, same po sebi, su nedovoljne. Sustavi dizala stavljeni u pogon prije 2003. godine bili su podložni zahtjevima tadašnje gradnje - što je uzrok zašto sustav može odstupati od recentnog.

Sva dizala podložna nadziranju trebala su imati inspekciju sigurnosti najkasnije do kraja 2007. godine. Hitno savjetujemo provesti tu inspekciju, baziranu na europskim pravilima za poboljšanje sigurnosti postojećih dizala (EN 81-80), osim ako nije već provedena u vlastitoj evaluaciji opasnosti. Kao prvi korak, opasnosti su identificirane i savjetovane su mjere za smanjenje rizika.

Mnogi stariji sustavi dizala - posebice oni instalirani prije 1999. godine ne odgovaraju današnjim i trebali bi biti odgovarajuće nadograđeni. Ako odstupanja postoje, predlažemo obnavljanje Vašeg sustava dizala korak po korak kako bi se smanjio rizik odgovornosti što više. Zadovoljstvo nam je pružiti Vam savjet na mjestu te raspraviti o Vašim opcijama.

Prometno svjetlo rizika razvijeno od thyssenkrupp-a, olakšava evaluaciju opasnosti. Također, u dizalima servisiranim s naše strane, upozorava naše servisne tehničare na daljnje postojanje opasnosti. Uključuje neke od potrebnih evaluacija opasnosti te relevantnih evaluacija sigurnosti, no ne zamjenjuje ih u potpunosti.

Na vrh
Sva prava pridržana 2018 © thyssenkrupp Elevator
Podaci o tvrtki|Pravna pitanja|